بهار نارنج خشک ؛ خواص و طریقه خشک کردن بهار نارنج
بهار نارنج خشک
در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد بهار نارنج خشک صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
روش های خشک کردن بهار نارنج
شاید براتان جالب باشد ولی یکی از مراحل مهم پس از برداشت گیاهان دارویی خشک کردن است که نقش مهمی در کیفیت و کمیت مواد موثر آنها خواهد داشت. به منظور بررسی تاثیر روشهای مختلف خشک کردن بر زمان خشک کردن و درصد اسانس گیاه بهار نارنج ، از چهار روش مختلف شامل خورشیدی، سایه، آون (در سه دمای 35، 40 و 45 درجه سانتیگراد) و میکروویو (100، 180 و 360 وات) استفاده کردیم. تمام نمونه ها تا ده درصد رطوبت بر مبنای تر خشک شدند. نتایج حاکی ار آن بود که روشهای مختلف خشک کردن تاثیر معنی داری بر زمان خشک کردن و میزان اسانس گل های بهار نارنج خواهد داشت.نتایج به شکل زیر رقم خورد.
بیشترین زمان خشک کردن مربوط به روش سایه و کمترین زمان خشک کردن مربوط به میکروویو با توان 360 وات است.
با روش خشک کردن در روش سایه بیشترین مقدار اسانس و با روش میکروویو 360 کمترین مقدار اسانس بدست آمد.
درصد اسانس باقیمانده در روش خورشیدی پنچاه درصد اسانس حاصل از بهار نارنج خشک شده در روش سایه بود.
لذا بر اساس پژوهش بدست آمده بهترین روش برای استخراج بالاترین میزان اسانس از این گیاه، بدون در نظر گرفتن زمان خشک کردن، استفاده از روش سایه و یا درجه حرارت های پایین روش آون است.
ولی خشک کردن با استفاده از توان های پایین میکروویو از این جهت که زمان خشک کردن را کاهش داد و میزان اسانس را به صورت قابل توجهی حفظ کرد، برای خشک کردن این گیاه مطلوب می باشد.
خواص بهار نارنج حشک شده
بهار نرانج خشک شده که بریا دمنوش استفاده می شود بسیار بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد و خواص آرامشبخشی دارد.
یکی از خواص اصلی خشک کرده این گیاه تاثیر فراوان بر روی معده است و درمان کننده تپش نامنظم قلب است و تشویش و اضطراب را درمان کند.
- ۹۸/۰۶/۰۷